Goed advies over Werken op Curacao | Stage curacao

Werken op Curacao

Zit jij er ook aan te denken om misschien een stage te gaan lopen of zelfs een tijdje te gaan werken in Curacao? Dan is het natuurlijk wel erg handig en ook nodig om je hier eens goed in te verdiepen.

Want laten we sowieso voorop stellen dat jij vast niet de enige zult zijn met dit idee. Er zijn natuurlijk meer dan genoeg mensen die het wel zien zitten om een tijdje in een ander land te wonen en daar te gaan werken. En dan ook nog eens een land met een heerlijk klimaat en een fijne sfeer.

Je zult dus niet zomaar werk vinden, je zult er echt wat voor moeten doen. Als je dit wilt dan kun je een hoop bereiken in Curacao.

Werk vinden in Curacao

Het vinden van werk in een ander land is een stuk lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Gelukkig heb je in Curacao wel het voordeel dat daar een groot gedeelte gewoon Nederlands praat. Als je een bepaalde opleiding hebt gedaan en je bent dus een specilist in een bepaald vakgebied, dan is dit een goed voordeel. Stel je hebt een opleiding gedaan en kunt nu als merketeer aan de slag, dan zou je nu bij een bedrijf in Curacao aan de slag kunnen om ze daar te helpen met het marketen van de producten. Welke manieren van reclame werken hier in Europese landen bijvoorbeeld beter dan in Curacao? En hoe zorg je er voor dat de kosten ook beperkt blijven. Wat dat betreft ben je als Nederlander in het voordeel, gezien de opleidingen hier van hoger niveau zijn. Met werkervaring middels een stage op Curacao heb je uiteraard een streepje voor!

Meertalig is een groot voordeel

Het spreken van meerdere talen is een groot voordeel als je wilt gaan werken in het buitenland. Of je nu als barmeid achter de bar staat of dat je als marketeer werkt, in beide alle beroepen is dit een groot pluspunt. Je kunt met meer mensen communiceren en dit betekent dus ook dat je meer klanten kunt bereiken.

Bedrijvigheid in de horeca

Curacao is natuurlijk een land waarvan een groot gedeelte van het nationale inkomen afkomstig is van de horeca. Er gaan elk jaar een hoop mensen op vakantie naar Curacao en dit bengt dus een hoop bedrijvigheid met zich mee. Ben jij een creatief en ondernemend persoon? Begin dan bijvoorbeeld je eigen surfles bedrijfje in Curacao en verdien hiermee je eigen geld!