Meer informatie over Stage zoeken in Curacao | Stage curacao

Stage zoeken in Curacao

Stage lopen in Curacao, lijkt dat jou ook wel iets? Een stage in een ander land, een andere omgeving, een ander klimaat en een andere cultuur?

Dat klinkt natuurlijk als een stage waar je een hoop mee kunt beleven en een hop ervaring en lol mee kunt beleven.

Maar hoe vind je nu nou een goede en een leuke stage in Curacao? Zoals:

  • Horeca stage in een 3 sterren hotel bijvoorbeeld, waar je alle facetten van het vak kunt leren.
  • Paramedische stage in een Curacao's ziekenhuis, waar je onderzoek kunt doen naar bepaalde aandoeningen die vaak voorkomen in Curacao.

Stage bemiddelingsbureau’s en hulp van je school

Om in je eentje een stage te vinden in het buitenland is een hele moeilijke opgave. Je zult dus bijna altijd hulp willen hebben en nodig hebben om een stage in het buitenland te kunnen regelen. Gelukkig kun je vaak hulp krijgen van je school en zijn er ook verschillende bureau’s die helpen bij het vinden van een stage in het buitenland. Voor deze bureau’s moet je vaak wel wat geld betalen, de school helpt je meestal vrijwillig. Zo'n bureau onderhoud contacten met verschillende bedrijven in het buitenland, zij zijn dus de tussenpersoon. Zowel degene die stage komt lopen als het bedrijf hebben hier voordeel bij.

Wat voor stage wil je lopen

Een eerste belangrijke vraag bij het vinden van een stage in Curacao is om te bepalen wat voor stage je wilt lopen. Op deze manier kun je dan gericht op zoek gaan naar een geschikte stage voor jou. Dit maakt de kans op het vinden van een goede en gerichte stage voor jou meteen een stuk groter.

Als je bijvoorbeeld een bedrijfskundige studie doet, dan kun je er aan denken om een stage in Curacao te lopen met een bepaald onderzoek. Je kunt bijvoorbeeld onderzoeken hoe bedrijven uit Curacao het beste hun producten naar andere landen kunnen exporteren en hoe ze dit op een kosten effectieve manier kunnen doen.